انواع جرم ها و ملات های نسوز
ملات نسوز: به منظور وصل کردن آجرهای نسوز به هم و ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در دیواره کورهها از ملات نسوز استفاده میگردد. ملات نسوز ملاتی است که به عنوان اتصال دهنده برای چيدن آجرهای نسوز در كوره های مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارتی این ملات ها در چیدمان آجرها، ایجاد لایه خنثی بین هر نوع آجر، پیشگیری از هجوم خوردندگی و سرباره و… کاربرد دارد . ملات های نسوز به دو دسته ملات های سفت شونده در حرارت (گرما خودگیر) و ملات های سفت شونده در هوا (هوا خودگیر) تقسیم می شوند.


بتن نسوز: از مخلوط کردن سیمان نسوز، سنگدانه نسوز و آب، بتن نسوز به دست میآید و برای طراحی و تولید قطعات پیچیده نسوز و نسوز کار تجهیزاتی مثل کورهها، پاتیل و تاندیش استفاده میشود. اغلب جرم ها و بتن های به طور معمول به گروه های اصلی زیر تقسیم می شوند. جرم های پر سیمان ، جرم های متوسط سیمان ، جرم های کم سیمان
. لذا توصیه می شود به عمل آوری اولیه و زینترینگ محصولات در دمای 800 درجه و بالاتر متناسب با ترکیب شیمیایی مربوطه توجه شود . خشک کردن بتن در دمای 104 تا 110 درجه برای حذف آب آزاد ضروری است. همچنین خشک کردن کامل باعث می شود ذرات ناپایدار به فاز کریستالی نزدیک شوند و مقاومت فشاری بالاتری را فراهم کنند. نرخ گرمایش به ضخامت سازه بتنی بستگی دارد. این امر محصولات هیدراتاسیون را قادر می سازد تا کاملا خشک شوند و در نهایت با سنگدانه ها واکنش داده و پیوندهای سرامیکی تشکیل دهند.

